Egzotično voće koje biste trebali jesti

Egzotično voće koje biste trebali jesti

Egzotično voće koje biste trebali jesti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vaša prehrana treba sadržavati različito voće jer ćete samo na taj način unijeti sve potrebne minerale, vitamine i antioksidante koji će vaše tijelo zaštititi od bolesti.

Istraživanja su pokazala da neke vrste voća sadrže veću količinu antioksidacijskih spojeva. Za vaše tijelo to znači manje slobodnih radikala, jači imunitet i manji rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Svježe smokve

Samo 6 svježih smokava sadrži 891 miligrama kalija, koji je odličan za regulaciju krvnog tlaka. To je oko 20% od ukupne preporučene dnevne količine. Smokve su, vjerovali ili ne, jedan od najboljih izvora kalcija, 6 smokvi sadrži jednako kalcija kao i 1/2 šalice obranog mlijeka. Smokve možete jesti zajedno s jogurtom, ovčjim sirom, zobenim pahuljicama ili zelenom salatom.

Pripremite zobene pahuljice sa smokvama!

Guava

Jedna šalica guave sadrži gotovo 5 puta više vitamina C od naranče. Vitamin C je ključan u proizvodnji kolagena. Jedna šalica guava će zadovoljiti više od 100% vaše dnevne preporučene dnevne doze vitamina C. Guava može zaštiti i od patogena, kao što je stafilokok. A njeno antioksidacijsko djelovanje je jednako moćno kao kod brokule ili borovnica.

Papaja

Znanstvenici su ustanovili da papaja sadrži spojeve koji su odlični za prevenciju raka pluća. Također, odličan je izvor likopena. Iako trenutno ne postoji propisana preporučena dnevna doza likopena, istraživanja su pokazala da povećanje unosa likopena može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, uključujući rak želuca, endometrija i prostate. Papaju možete nanositi na površinu kože kod opekotina jer će enzim papain ubrzati zacjeljenje kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti