Kako preživjeti depilaciju voskom?

Kako preživjeti depilaciju voskom?

Kako preživjeti depilaciju voskom?
  • Objavljeno: Utorak, 01.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Dolaskom toplijih dana počinjemo nositi kraću odjeću, stoga brojne žene razmišljaju o tome kako što učinkovitije ukloniti neželjene dlačice s tijela. Jedan od popularnijih načina za to je upravo depilacija voskom zbog dugotrajnih rezultata.

Nekim ženama depilacija voskom nije nikakav problem, a nekima je to najbolnijih pola sata u životu. Ako pripadate ovoj drugoj skupini, pripremili smo vam savjete i trikove kako učiniti depilaciju voskom što bezbolnijom.

Ako već niste, u svoju rutinu uvedite piling cijelog tijela kojeg biste trebali raditi 1-2 puta tjedno, a ne samo prije depilacije. Time uklanjate sloj suhe, mrtve kože koji će spriječiti urastanje dlačica. Nemojte zaboraviti i svakodnevno nanijeti proizvod za hidrataciju kože.

Možda vam depilacija nije omiljeni dio uljepšavanja ali činjenica je da će, s vremenom, postati manje bolan. Dlačice rastu u ciklusima, tako da je najbolje ići na depilaciju svakih četiri do šest tjedana kako biste duže bili bez dlačica.

Neposredno prije i poslije mjesečnice koža, osobito na preponama, može biti puno osjetljivija. Planirajte depilaciju voskom oko sredine ciklusa kako biste lakše podnijeli bol.

Ako je bol i dalje prejaka, razmislite o kremi s anestetikom. Nanesite ju pola sata prije depilacije voskom.

Nakon depilacije koristite gel od aloe vere koji će umiriti iritiranu kožu i ublažiti crvenilo.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti