Vježbate sami? Evo zašto biste to trebali promijeniti!

Vježbate sami? Evo zašto biste to trebali promijeniti!

Vježbate sami? Evo zašto biste to trebali promijeniti!
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.04.2018.
  • Broj pregleda: 343
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Većina stvari u životu zabavnija je ako ju obavljate udvoje. Ista stvar je i s tjelovježbom.

Znojenje solo u teretanu je, naravno, djelotvorno, ali istraživanja pokazuju da vas vježbanje s prijateljem ili prijateljicom može motivirati da radite dvostruko više. Drugim riječima, ako vježbate s prijateljem, bolje ćete se zabaviti i dobiti ćete bolje rezultate.

Mnogi osobni treneri iznijeli su svoje mišljenje i svi se slažu u istom: vježbanje u dvoje daje bolje rezultate. Najbolja stvar u vježbanju s prijateljima je radost zajedničkog dijeljenja vježbanja, dakle, ako se boriš, boriš se zajedno. Osim toga, izazovi se uvijek čine manje teškima kad kraj sebe imate partnera, nego kad ste sami.

Otkrijte je li dovoljno vježbati 30 minuta dnevno?

Još jedna prednost vježbanja s prijateljem je što, kada se dogovorite za zajedničko vježbanje s nekim drugim, veća je vjerojatnost da ćete se pojaviti. Vi ste jedno drugom oslonac, onaj koji će ohrabriti prijatelja da napravi još samo par vježbi, a u drugom će se pojaviti sitna doza natjecateljskog duha i ponosa pa će pokazati da može.

Stoga, telefon u ruke i javite se prijatelju, sestri, kolegi ili osobi koja redovito vježba i dogovorite zajednički trening.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti