Kako dan započeti u dobrom raspoloženju?

Kako dan započeti u dobrom raspoloženju?

Kako dan započeti u dobrom raspoloženju?
  • Objavljeno: Subota, 28.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Način na koji započinjete dan može uvelike odrediti vaše raspoloženje tijekom ostatka dana. Donosimo vam načine na koji sretni ljudi započinju dan. Pomoću ovih navika ćete ostati zdravi, izgubiti suvišne kilograme i biti puno produktivniji ostatak dana.

Doručkujte voće

Kada voće jedete na prazan želudac, vaš probavni sustav će bolje apsorbirati nutritivne tvari iz voća. Za doručak povremeno pojedite samo voće, bez ičega drugog. Ako voće jedete uz druge namirnice, ono u vašem probavnom sustavu može početi fermentirati.

Vježbajte

U jutarnjim satima definitivno trebate vježbati. Istraživanja su pokazala da vježbanje na prazan želudac potiče tijelo da bolje iskoristi pohranjenu mast. Na taj način ćete brže povećati postotak mišićne mase, a vaše tijelo će hranu, koju unesete nakon vježbanja, apsorbirati puno učinkovitije.

Na posao idite pješice ili biciklom

Na ovaj način se ne moraju suočavati sa stresnim situacijama, kao što je prometna gužva. Stresne situacije na samom početku dana mogu pokvariti vaše raspoloženje, stoga ih je najbolje izbjegavati.

Iskoristite priliku za boravak u prirodi

Ovo je dodatan razlog zbog kojeg biste na posao trebali ići biciklom ili pješice. Istraživanja su pokazala da osobe, koje u ranim jutarnjim satima vrijeme provode u prirodi, rjeđe osjećaju nagle promjene raspoloženja.

Saznajte zašto je dobro biti jutarnji tip osobe?

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti