Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako svaki dan učiniti sretnim i produhovljenim?

Kako svaki dan učiniti sretnim i produhovljenim?

Kako svaki dan učiniti sretnim i produhovljenim?
  • Objavljeno: Subota, 28.11.2015.
  • Broj pregleda: 297
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Najsretnije su one osobe koje vole ono što rade jer čitavo vrijeme osjećaju da imaju kontrolu nad vlastitim životom. Uspjeh ostvarujete tek onda kada otkrijete u čemu ste dobri, a potom napravite korake koji su potrebni da to radite svaki dan čitavi život. Sreću i produhovljenost ćete postići tek onda kada provedete sljedeće korake.

Manje razmišljajte i više radite

Ova strategija će vam uvijek donijeti uspjeh. Najvažnije je da na samom početku dana odredite koji je trenutni prioritet. Svoje vrijeme organizirajte na odgovarajući način i posvetite se isključivo tome. Koliko god distrakcija oko sebe imali, ostanite fokusirani na ono što trebate raditi i razmišljajte jedino o tome.

Usvojite zdrave prehrambene navike

Ono što jedete ne utječe samo na fizičko, već i na psihičko zdravlje. Povećajte unos namirnica koje popravljaju raspoloženje i koncentraciju. Najbolji izbor su bobičasto voće, nemasno meso, orašasti plodovi, sjemenke i svježe povrće.

Krećite se što više

Ako vaš posao uključuje cjelodnevno sjedenje, svakako iskoristite svaku priliku za kretanje. Što se više krećete, to ćete imati više energije, biti bolje raspoloženi i produktivniji. Vaša koncentracija će se popraviti već nakon nekoliko minuta stajanja ili istezanja.

Naspavajte se

Brojna istraživanja su pokazala da manjak sna negativno utječe na raspoloženje i produktivnost. San je kritičan za pravilan rad svake tjelesne stanice. Bez adekvatne količine sna vaše tijelo ne može normalno funkcionirati, povećava se razina stresa i vi postajete tjeskobni i anksiozni.

Povežite se s ljudima oko sebe

Međuljudski odnosi su ono što daje smisao vašem životu. Uz užurbani tempo vrlo često zaboravljamo na održavanje kvalitetnog odnosa s ljudima do kojih vam je najviše stalo. Čovjek je društveno biće i u društvu najbolje funkcionira.

Nastavite čitati kako nas sreća čini sretnima.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti