Koja vježba je najbolja za srce?

Koja vježba je najbolja za srce?

Koja vježba je najbolja za srce?
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Visoko intenzivni intervalrni trening u trajanju od 1 sat, 2 puta tjedno, smanjuje rizik od nastanka tvrdih stjenki arterija za čak 20%, a rizik od nastanka srčanog udara za 40%.

U novom istraživanju švedskih znanstvenika su sudjelovale žene u predmenopauzi i postmenopauzi. Istraživanje je trajalo 12 tjedana i u tom razdoblju su one išle na različite vrste treninga. Jedna skupina je išla 2 puta tjedno na visoko intenzivni intervalni trening.

Rezultati su pokazali da su žene, koje su išle na visokointenzivni intervalni trening imale za 40% manji rizik od nastanka srčanog udara.

Ubrzajte metabolizam i smršavite uz vježbe za cijelo tijelo!

Povećala se razina estrogena i faktori rizika od nastanka aretrioskleroze, što pogodno djeluje na zdavlje cjelokupnog kardiovaskularnog sustava.

Estrogen utječe na zdravlje kardiovaskularnog sustava. Tijekom menopauze se razina estrogena značajno smanjuje, zbog čega su žene izložene povećanom riziku od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Visokointenzivni intervalni treninzi rezultate daju brzo. Također, žene su smatrale da su zabavni i uživale su provoditi vrijeme s drugim ženama, što ih je dodatno motiviralo na vježbanje, a svi znamo da je motivacija ključna za postizanje dugoročnih rezultata.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti