Koja voda je zdravija - flaširana ili iz slavine?

Koja voda je zdravija - flaširana ili iz slavine?

Koja voda je zdravija - flaširana ili iz slavine?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Možda će vas iznenaditi činjenica da je flaširana voda zapravo potpuno ista kao i voda iz slavine. Istraživanja su pokazala da je čak 25% flaširanih voda na tržištu zapravo voda iz slavine. Kako možete prepoznati razliku? Stručnjaci ističu da to nije uvijek lako.

Ono što trebate imati na umu je BPA (bisfenol A), kemijski spoj kojeg pronalazimo u velikom broju plastičnih proizvoda. Rezultati istraživanja na temu plastičnih bočica su različiti.

Jeste li znali da je flaširana voda prepuna bakterija?

Neki rezultati pokazuju da su potpuno sigurne, dok neki pokazuju da izloženost kemijskim spojevima iz plastičnih bočica može uzrokovati oštećenje zubne cakline, smanjiti želju za seksom i povećati rizik od nastanka pretilosti.

Postoji još jedan razlog zbog kojega bi bilo bolje da pijete vodu iz slavine, naročito ako ste ljubitelj flaširane vode s okusom. Ona često sadrži umjetne zaslađivače koji mogu uzrokovati nastanak inzulinske rezistencije i dijabetes.

Stručnjaci ističu da je najbolje piti flaširanu vodu koja je filtrirana. Na taj način ste potpuno sigurni da je voda zdrava i točno znate što unosite.

U nekim zemljama nije sigurno piti vodu iz slavine. Na našim područjima to još uvijek nije problem, ali je važno uzeti u obzir i kvalitetu vodovodnih cijevi koje mogu sadržavati štetne spojeve.

Ako ste ljubitelj flaširanih voda, dobro pripazite da sadrže samo vodu, nikakve druge sastojke. Potražite bočice koje ne sadrže BPA ili odaberite staklene.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti