Koje meso je dobro za vas?

Koje meso je dobro za vas?

Koje meso je dobro za vas?
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.03.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Govedina

Iako je crveno meso na lošem glasu, nemasni komadi ne mogu povisiti razinu kolesterola, a sadrže hranjive tvari kao što su proteini, vitamin B12, željezo, niacin i cink.

Janjetina

Kao i govedina, janjetina je dobar izvor proteina, omega 3 masnih kiselina, vitamina B12, niacina, cinka i željeza.

Bizon

Ovo crveno mesno je manje masno od govedine, a masnoća koju sadrži ne začepljuje krve žile.

Prepoznajte manjak proteina!

Jaretina

Gotovo ¾ svijeta konzumira jaretinu. Spada u crveno meso s najmanje masnoća i kalorija, a sadrži dosta vitamina i hranjivih tvari. Zanimljivo je da jaretina ima manje zasićenih masnoća od piletine.

Piletina

Piletina je siromašna zasićenim masnoćama, a u 85 g sadrži 25 g proteina, zajedno s esencijalnim aminokiselinama, željezom i niacinom. Piletinu je najbolje poslužiti pečenu iz pećnice uz zelenu salatu.

Puretina

Kao i piletina, puretina ima devet esencijalnih aminokiselina i malo zasićenih masti.

Svinjetina

Nemasni dio svinjetine je jednako dobar kao nemasna govedina ili piletina.

Jetrica

Jetrica su, posebice goveđa, odličan izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina A, B12, B6, folne kiseline, željeza, cinka i esencijalnih aminokiselina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti