Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba po treći puta Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju koncert u sjećanje na prerano preminule Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

''Koncert za život '' održat će se u utorak, 29. ožujka 2011. godine s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sa slijedećim programom: Carl Orff CARMINA BURANA kantata za sole, zbor i orkestar.

Na koncertu će pod ravnateljem maestra Perry Soa uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti solisti: Ivana Lazar, sopran, Ljubomir Puškarić, bariton, Marko Cvetko, tenor, te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Suradnja Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je na inicijativu pokojnog maestra Šuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, uvaženi dirigent više nije s nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom dobrotvornom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Prihod od ulaznica koje se prodaju po 80 i 100 kuna će se donirati Zakladi koja će ostvareni iznos iskoristiti za HLA tipizaciju uzoraka krvi potencijalnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Molimo da najavom  koncerta još jednom podržite rad Zaklade ali i sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti