Konstantno ste umorni? Ove namirnice crpe energiju

Konstantno ste umorni? Ove namirnice crpe energiju

Konstantno ste umorni? Ove namirnice crpe energiju
  • Objavljeno: Utorak, 07.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Imate osjećaj kao da vam je netko isisao energiju? Spava vam se, imate osjećaj težine i čini vam se kako se zapravo samo vučete kroz dan? Vjerovali ili ne, određene namirnice crpe našu energiju.

Prije nego se zapitate da s vama nešto nije u najboljem redu, vrijeme je da provjerite svoj dnevni meni. Pojedine namirnice znaju toliko iscrpiti organizam da imamo osjećaj da nam nedostaje energije.

1. Suhomesnati proizvodi

Naresci, kobasice pa čak i slanina znaju teško pasti na želudac, stoga je potrebna velika količina energije kako bi se te namirnice probavile.

2. Ugljikohidrati

Da, ugljikohidrati se smatraju jednom od glavnih izvora energije. No, to se odnosi na kompleksne ugljikohidrate, a ne, na primjerice, bijelo brašno i industrijski šećer.

3. Alkohol

Alkohol ne samo da crpi energiju, nego usporava i sagorijevanje masti. Možda vam se dok pijete čini kako ste puni energije, no tek kasnije stupa probavljanje tog istog ispijenog alkohola na red. Upravo je to jedan od razloga zbog kojih se nakon večeri u kojoj ste popili koju čašicu viška, osjećate tako umorno.

4. Slatkiši

Gumeni bomboni, sokovi puni šećera i druge namirnice bogate šećerom negativno utječu na naš organizam.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti