Kreativnost je znak mentalnog zdravlja

Kreativnost je znak mentalnog zdravlja

Kreativnost je znak mentalnog zdravlja
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne pronalazite rješenja za svakidašnje probleme? Možda je vaše mentalno zdravlje u opasnosti.

Kreativnost nije samo pokazatelj vaših umjetničkih sposobnosti, već i pokazatelj vaše snalažljivosti, odnosno brzine kojom rješavate određene zadatke ili probleme.

Nova istraživanja su pokazala da postoji veza između kreativnosti i mentalnog zdravlja, odnosno osoba, koja je kreativna, je najvjerojatnije ima zdrav mentalni sklop. Psihički problemi se javljaju kada osoba prolazi kroz nefunkcionalno razdoblje. Ne pronalazi rješenja, osjeća se beskorisno i dolazi u blaži oblik depresije popraćene osjećajem samosažaljenja. U tim situacijama kreativnost je na  jako niskoj razini.

Znanstvenici ističu kako je normalno da ljudi ponekad nemaju inspiraciju i ne pronalaze rješenja, ali ukoliko je to prečesto, možda biste trebali potražiti stručnu pomoć jer je to prvi pokazatelj ugroženosti vašeg mentalnog zdravlja.

Također je važno znati da se kreativnost može naučiti, prije svega morate promijeniti način razmišljanja i reagiranja na stres. Trebat će vam duže vremena, ali ćete se sigurno osjećati bolje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti