Kumin pospješuje mršavljenje

Kumin pospješuje mršavljenje

Kumin pospješuje mršavljenje
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje otkriva da kumin može pospješiti mršavljenje, smanjiti postotak masnog tkiva i povećati razinu dobrog kolesterola na prirodan način.

Znanstvenici su podijelili 88 osoba u 2 grupe. U razdoblju od 3 mjeseca, svi sudionici su išli na nutritivna savjetovanja i smanjili su dnevni unos kalorija za 500. No, jedna grupa je jela i 3 grama kumina (malo manje od 1 žličice) dnevno.

Isprobajte biljke koje potiču mršavljenje!

Na kraju istraživanja se ustanovilo da su sudionici, koji su svakodnevni jeli kumin, u prosjeku izgubili 1.5 kilogram manje. Uz sve to, sudionicima, koji su unosili kumin, se postotak masnog tkiva smanjio za čak 4.91 više, u odnosu na sudionike koji nisu unosili kumin.

Razina triglicerida se kod sudionika, koji su unosili kumin, smanjila za 23 jedinice, dok se kod drugih sudionika smanjila za tek 5. Razina lošeg kolesterola se smanjila za 10 jedinica, dok je kod osoba, koje nisu jele kumin smanjila tek za 5.

Sudionici su kumin jeli uz jogurt, a može se jesti na različite načine. Kumin možete dodati u salate, juhe, povrće, meso i ribu.

Provjerite mogu li chia sjemenke potaknuti mršavljenje!

Dnevno ne biste smjeli pojesti više od 1 žličice kumina, a definitivno se prije svakodnevne konzumacija kumina posavjetujte s liječnikom, naročito ako uzimate neke lijekove ili patite od nekih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti