Samo nekoliko kilograma manje poboljšava zdravlje!

Samo nekoliko kilograma manje poboljšava zdravlje!

Samo nekoliko kilograma manje poboljšava zdravlje!
  • Objavljeno: Srijeda, 24.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Cell Metabolism, otkriva da je tek nekoliko kilograma manje sasvim dovoljno da poboljšate svoje zdravlje.

U istraživanju je sudjelovalo 40 pretilih osoba. Znanstvenici su pratili njihove navike i postotak izgubljenih kilograma. Sudionike su podijelili u tri skupine, ovisno o postotku izgubljenih kilograma: 5, 10 i 15%.

Rezultati istraživanja su pokazali da je smanjenje kilograma za 5% sasvim dovoljno da biste smanjili rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Naime, za žene teške 100 kilograma je dovoljno da izgube 5 kilograma kako bi poboljšale zdravlje.

Ovi rezultati upućuju da mršavljenje ne mora uvijek biti drastično kako biste primijetili prednosti za zdravlje, izjavio je voditelj istraživanja prof. Samuel Klein.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da pretilost povećava rizik od nastanka niza bolesti, uključujući dijabetes, srčane bolesti i različite vrste raka.

Znanstvenici se nadaju da će rezultati ovog istraživanja potaknuti pretile osobe na mijenjanje životnih navika – uvođenje svakodnevne tjelovježbe i usvajanje zdravih prehrambenih navika.

Saznajte koliko vode tijelu treba za mršavljenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti