Kurkuma vraća mladolikost i eliminira toksine!

Kurkuma vraća mladolikost i eliminira toksine!

Kurkuma vraća mladolikost i eliminira toksine!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kurkuma ima moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje i već tisućama godina se koristi za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma. Kurkuma je dobar izvor vitamina C i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, željeza, kalija i mangana.

Koži vraća mladolikost

Kurkuma ima protuupalno djelovanje i pomaže u prevenciji i ublažavanju akni i prištića. Kurkuma će spriječiti prijevremeno starenje kože. Možete u kremu dodati malo kurkume i nanijeti na lice. Ovaj začin sadrži mangan koji potiče proizvodnju kolagena.

Potiče eliminaciju toksina

Svakodnevnim ispijanjem čaja od kurkume ćete potaknuti eliminaciju toksina iz tijela. Kurkuma potiče rad jetre i bubrega i eliminira toksine iz krvotoka.

Isprobajte recept za čaj od kurkume i kajenskog papra!

Ima moćno antioksidacijsko djelovanje

Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali doslovno uništavaju zdrave tjelesne stanice i povećavaju rizik od nastanka niza bolesti.

Potiče mršavljenje

Ovaj začin ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje stanica masti. Znanstvenici ustanovili da kurkuma regulira apetit i smanjuje rizik od nastanka žudnje za grickalicama.

Isprobajte smoothieje od kurkume za bolje zdravlje!

Poboljšava zdravlje mozga

Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Psychopharmacology, je pokazalo da kurkuma ublažava upalu i potiče cirkulaciju krvi na području mozga.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti