Pobijedite žgaravicu ovim eteričnim uljima!

Pobijedite žgaravicu ovim eteričnim uljima!

Pobijedite žgaravicu ovim eteričnim uljima!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žgaravica je poremećaj tijekom kojega želučana kiselina ulazi u jednjak i uzrokuje niz nelagodnih simptoma, kao što su plinovi, nadutost i zatvor. Najčešće je uzrokovana obilnim i masnim obrocima, visokom razinom stresa i konzumacijom kisele hrane.

Dobra vijest je da postoje eterična ulja koja će pomoći u ublažavanju simptoma žgaravice, a istovremeno regulirati proizvodnju želučane kiseline.

Ulje đumbira

Đumbir regulira proizvodnju kiseline i ima odlična antibakterijska svojstva. Poznato je da čaj od đumbira pomaže u ublažavanju želučanih smetnji. Pomiješajte šalicu tople vode s dvije kapi eteričnog ulja đumbira i popijte 20 minuta prije jela.

Otkrijte kako i zašto piti čaj od đumbira!

Ulje mente

Menta je odlična za ublažavanje probavnih smetnji. Dodajte jednu kap eteričnog ulja mente, malo meda i jabučnog octa u šalicu tople vode. Napitak popijte svako jutro na prazan želudac.

Ulje limuna

Limun će trenutno smanjiti razinu želučane kiseline i ublažiti žgaravicu. Ima odlična antibakterijska svojstva, što ga čini odličnim za čišćenje probavnog sustava. Svako jutro popijte šalicu tople vode pomiješanu s 2 kapi eteričnog ulja limuna.

Saznajte zašto ujutro piti vodu s limunom!

Ulje naranče

Naranča pomaže u ublažavanju zatvora, nadutosti i regulira razinu želučane kiseline. Dodajte jednu kap eteričnog ulja naranče i malo meda u šalicu tople vode. Pijte ovaj napitak svaki put kada osjetite želučane smetnje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti