Kvalitete potrebne za ostvarenje prave ljubavi

Kvalitete potrebne za ostvarenje prave ljubavi

Kvalitete potrebne za ostvarenje prave ljubavi
  • Objavljeno: Petak, 05.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada naučimo voljeti, tada stvaramo prostor za davanje i primanje ljubavi. Tek tada možete doživjeti istinsku i iskrenu ljubav. Postoje 4 osobine koje osoba mora imati da bi mogla ostvariti pravu ljubav.

Dobrota

Korijen ljubavi je prijateljstvo i dobrota. Morate prvo naučiti voljeti samoga sebe da biste mogli uopće pomisliti na to da volite nekog drugog. Ako ste stalno u ratu sa samim sobom, kako mislite živjeti u miru s drugom osobom? Ako ne volite sebe, nećete moći voljeti ni druge osobe.

Dobrodušnost

Dobrodušnost označava želju za ublažavanjem patnje drugih. Posvetite se sebi i upoznajte čak i one najstrašnije dijelove sebe. Tek tada ćete moći prepoznati slične probleme kod drugih ljudi. Shvatit ćete da svaka osoba živi s nekim problemima, a to vam pomaže u razvijanju dobrodušnosti.

Suosjećanje

Suosjećanje nije samo proživljavanje tuđe patnje, već i sreće. Suosjećajnost vam daje sposobnost da uz nekoga budete u svim životnim situacijama. Da biste to postigli, morate se dobro osjećati u svojoj koži u svim životnim situacijama – dobrima i lošima.

Staloženost

Staloženost je ono što vam omogućava da ne reagirate u afektu i ostanete smireni u svakoj situaciji, čak i u onoj čiji ishod ne možete ni naslutiti. Staloženost ćete razvijati svaki put kada se zaljubljujete jer je to proces tijekom kojeg otežano kontrolirate svoje misli i postupke.

Saznajte koje su sve faze ljubavi!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti