Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

4 zdrava nadomjeska za šećer

4 zdrava nadomjeska za šećer

4 zdrava nadomjeska za šećer
  • Objavljeno: Petak, 05.02.2016.
  • Broj pregleda: 1.364
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prekomjerna konzumacija šećera može povećati rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, pretilosti i dijabetesa tipa 2. Dobra vijest je da postoje zdravi nadomjesci za šećer koje možete konzumirati svakodnevno bez straha od nastanka bolesti.

Stevija

Ova biljka ne sadrži kalorije i ne uzrokuje neželjene nuspojave. Već 200 godina se konzumira na području Južne Amerike, a čak je 40 puta slađa od rafiniranog šećera. Ekstrakt stevije sadrži spojeve koji mogu ublažiti upalu i smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu.

Kokosov šećer

Kokosov šećer ima nizak glikemijski indeks, dobar je izvor minerala u tragovima, a u njegovom sastavu pronalazimo i vitamine B kompleksa. Kokosov šećer je većinom načinjen od sukroze koja mu daje karamelizirani okus.

Manuka med

Manuka med je najkvalitetnija vrsta meda i ima odlična antibiotska svojstva. Dosadašnja istraživanja su pokazala da manuka med može pomoći u prevenciji i liječenju raka, dijabetesa, probavnih smetnji i infekcija respiratornog sustava.

Lucuma

Lucuma je voće čiji je prah odlična zamjena za šećer. Ima nizak glikemijski indeks i njegovom sastavu pronalazimo čak 14 minerala u tragovima. Odličan je izvor vlakana, a na području Perua se već stoljećima koristi za ublažavanje kronične upale.

Prepoznajte visoku razinu šećera u krvi!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti