Muče li vas migrene? Očistite tijelo od teških metala!

Muče li vas migrene? Očistite tijelo od teških metala!

Muče li vas migrene? Očistite tijelo od teških metala!
  • Objavljeno: Subota, 06.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da ne postoji samo jedan okidač koji uzrokuje migrene, zbog čega liječnici ponekad nisu sigurni kako mogu pomoći svojim pacijentima. Migrene su najčešće posljedica abnormalnog rada metabolizma i višegodišnjih nezdravih životnih navika.

Novo istraživanje znanstvenika iz Japana otkriva da veliki broj osoba koje boluju od migrena imaju previsoku razinu teških metala u krvi ili kronični manjak nekih vitamina i minerala, a vrlo često je u pitanju oboje.

U istraživanju je sudjelovalo 50 osoba, a njih 25 je bolovalo od kroničnih migrena. Znanstvenici su analizirali uzorke krvi zbog mjerenja razine teških toksina i razine nutritivnih spojeva. Nitko od sudionika za vrijeme istraživanja nije uzimao dodatke prehrani, nisu pušili, konzumirali alkohol ni droge. Niti jedan sudionik nije patio od težih medicinskih stanja, kao što su bolesti bubrega, srčane bolesti ili kronična upala.

Rezultati su pokazali da sudionici koji boluju od kroničnih migrena imaju povišenu razinu teških metala u krvi – kadmij, željezo, olovo i mangan, a istovremeno boluju od manjka minerala u tragovima, poput bakra, magnezija i cinka.

Održavanje stabilne razine minerala, uključujući mikrominerale (minerali potrebni u manjim dozama) i makrominerale (minerali potrebni u većim dozama) je ključno za optimalno funkcioniranje organizma. Prethodna istraživanja su pokazala da neravnoteža minerala može uzrokovati hormonalnu neravnotežu i neurotoksičnost.

Saznajte kada je najbolje vrijeme za detoksikaciju!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti