Laserska korekcija vida: Savršen vid bez naočala

Laserska korekcija vida: Savršen vid bez naočala

Laserska korekcija vida: Savršen vid bez naočala
  • Objavljeno: Petak, 24.11.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Kvaliteta našeg vida igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, a rješavanje problema s vidom može značajno poboljšati kvalitetu života. Oči su osnova interakcije s okolinom i ključ za razumijevanje i doživljavanje svijeta oko nas. Važno je znati da postoji mjesto gdje možemo pronaći vrhunsku skrb i profesionalnost kada je riječ o korekciji vida i očnim zahvatima - Optical Express u Zagrebu.

Pregled vida: značaj rane dijagnoze za očuvanje zdravlja

Kada se suočite s problemima s vidom, pravovremeni oftalmološki pregled može igrati ključnu ulogu u postavljanju dijagnoze i planiranju liječenja. Primjerice, ruptura mrežnice zahtijeva hitan laserski tretman, dok već razvijena ablacija mrežnice može zahtijevati kiruršku intervenciju. Optical Express koristi modernu tehnologiju, poput vitrektomije, koja se uspješno koristi kako bi se mrežnica vratila u prirodni položaj u preko 90% slučajeva nakon jednog kirurškog zahvata.

Brza dijagnoza i rana intervencija mogu značajno poboljšati ishod liječenja i smanjiti rizik od trajnih problema sa vidom. Kroz niz pregleda i testova, Optical Express će procijeniti vaše oči, prirodni vid i trenutnu dioptriju, pružajući vam jasniju sliku vašeg zdravlja očiju.

Laserska korekcija vida: ispravite kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam

Laserska korekcija vida omogućuje pacijentima da se oslobode potrebe za nošenjem naočala ili kontaktnih leća. To je osobito korisno za one koji pate od kratkovidnosti (miopije) ili dalekovidnosti (hipermetropije). Korekcija vida također može riješiti problem astigmatizma. Optical Express nudi rješenja za različite greške vida.

Unatoč čestim zabludama, postupak korekcije vida je potpuno bezbolan. Osjećaj peckanja može se javiti samo prilikom primjene kapi za oči, a većina pacijenata izvješćuje o minimalnom nelagodstvu tijekom postupka.

iDesign tehnologija: preciznost na novoj razini

iDesign tehnologija, koju koristi Optical Express, predstavlja revoluciju u korekciji vida. Ovaj napredni wavefront dijagnostički uređaj može detektirati čak i najmanje nepravilnosti na površini oka, omogućavajući kirurzima da prilagode postupak specifičnim karakteristikama svakog oka pacijenta. Ova tehnologija također omogućuje korekciju vida za pacijente koji prije nisu bili kandidati za takav zahvat.

PRK i LASIK: koja je razlika?

Kada je riječ o korekciji vida, postoje dvije česte metode: PRK i LASIK. Obje metode pružaju izvrsne rezultate, ali se razlikuju po postupku i vremenu oporavka.

  • PRK (fotokeratektomija površinskog sloja rožnice) je površinski zahvat u kojem se epitelij (površinski sloj rožnice) uklanja prije korekcije rožnice. Oporavak nakon PRK-a obično traje tri do pet dana.
  • S druge strane, LASIK (Laserska asistirana in situ keratomileusis) uključuje stvaranje tankog poklopca na rožnici prije korekcije. Kod LASIK-a, pacijenti često brže oporavljaju i već sutradan su sposobni za normalne aktivnosti

Tko je kandidat za lasersku korekciju vida?

S obzirom na brzi tehnološki napredak u području oftalmologije, sada je više ljudi nego ikad prije pogodno za lasersku korekciju vida. Procjenjuje se da su najmanje 4 od 5 osoba kandidati za ovaj postupak, čak i oni kojima je prethodno bio odbijen. Vaš oftalmolog će provesti temeljit pregled kako bi utvrdio jeste li prikladan kandidat.

Cijena laserske korekcije vida

Iako je cijena uvijek važan faktor prilikom donošenja odluke o laserskoj korekciji vida, važno je uzeti u obzir dugoročne uštede i poboljšanu kvalitetu života. U Optical Expressu, kompletni paketi uključuju sve od pregleda, operacije, postoperativnih pregleda, do potrebnih lijekova.

Za dodatne informacije i odgovore na sva vaša pitanja, možete se obratiti poliklinici Optical Express putem e-maila na info@opticalexpress.hr ili telefonom na broj 01 5625 450. Stručni tim će vam rado pomoći i pružiti sve potrebne informacije kako biste donijeli informiranu odluku o laserskoj korekciji vida.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti