Lauba još jednom oduševila kolekcionare i ljubitelje umjetnosti

Lauba još jednom oduševila kolekcionare i ljubitelje umjetnosti

Lauba još jednom oduševila kolekcionare i ljubitelje umjetnosti
  • Objavljeno: Subota, 01.06.2019.
  • Broj pregleda: 51
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

U živopisnom ambijentu Laubinog vrta uz urbani zvuk DJ-a Maria Kovača svečano je zatvoren boutique art fair ''Nesvrstani'' koji se održavao od 23.-26. svibnja 2019.

Na ovogodišnjem sajmu Lauba je okupila devet domaćih i dvije inozemne galerije s radovima cijenjenih umjetnika starije generacije. Osim velikog broja posjetitelja, uspjeh sajma potvrđuje činjenica da su mnoga djela pronašla svoje novo mjesto u kolekcijama ljubitelja suvremene umjetnosti. Skulpture Kristiana Kožula i Marije Ujević Galetović, grafike Ivana Kožarića, Vlade Marteka, Marijana Crtalića, Jurja Dobrovića, slike Grgura Akrapa, samo su neki od istaknutih radova prodanih za vrijeme trajanja sajma.

Veliku pažnju i interes publika je poklonila radu Vojina Bakića ''Svjetlosna Forma'' predstavljenim pod okriljem galerije ''Beck'' koja je ujedno primila nagradu ''Laubino Crno drvo'' – rad Tene Letice Tkalčević, za najbolju galeriju ovogodišnjeg sajma.

''Drugim, sada već tradicionalnim, izdanjem boutique art faira ''Nesvrstani'' potvrdili smo da je Lauba jedino mjesto koje okuplja i povezuje umjetnike, galeriste i kolekcionare. Tržište umjetnina u Hrvatskoj željno je kvalitetne ponude i mi smo im to ovim sajmom omogućili. Da smo uspjeli u našoj namjeri dokazuje, ne samo broj izloženih već i broj prodanih radova, bilo da se radi o umjetnicima starije generacije ili mladim umjetnicima poput Kristiana Kožula ili umjetničkog kolektiva Tarwuk. Sa sljedećim izdanjem sajma ''Nesvrstani'' u svibnju 2020. cilj nam je pozicionirati se na regionalnu mapu tržišta umjetnina – imamo Laubu, jedinstven suvremeni prostor, iskustvo, znanje i entuzijazam – garancija da ćemo predstaviti još veći broj kvalitetnih radova, privući još više zaljubljenika i omogućiti im pristup suvremenoj umjetnosti na jednom mjestu.'' izjavio je Tomislav Kličko, vlasnik Laube.

Za vrijeme sajma Lauba je ugostila Kristian Jarmuscheka, osnivača Positions Berlin Art Faira i predsjednika Federalne udruge galerista Njemačke, koji je s Kristianom Kožulom, Anom Munk i Bojanom Krištofićem sudjelovao na panel diskusiji ''Primjeri dobre prakse: tržište umjetnina – jučer – danas – sutra''.

Večernji glazbeni program, neizostavna kulisa suvremene umjetnosti, potaknuo je posjetitelje željne urbanog zvuka da u opuštenoj atmosferi zaplešu uz znane bendove Kensington Lima, CHUI i Miki Solus te niz dobro poznatih DJ imena.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti