Evo kako vaša osobnost utječe na kilažu!

Evo kako vaša osobnost utječe na kilažu!

Evo kako vaša osobnost utječe na kilažu!
  • Objavljeno: Subota, 01.06.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kada nakupite suvišne kilograme, vjerojatno smatrate da su krivi izostanci s treninga ili brza hrana kojom ste se častili. No, američki znanstvenici su otkrili da postoji još jedan iznenađujući faktor koji igra važnu ulogu u održavanju vitke linije.

U istraživanju je sudjelovalo gotovo 9000 osoba koji su ispunjavali testove prema kojima su znanstvenici mogli odrediti njihovu osobnost. Također, ispunjavali su i anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama, zdravstvenom stanju i obiteljskoj anamnezi.

Rezultati su pokazali da osobe koje su sklone negativnim emocijama kao što su: anksioznost, tuga ili usamljenost, ali i osobe kojima nedostaje samodisciplina, organiziranost i koje je lako omesti i narušiti im koncentraciju, imaju povećan rizik od nastanka pretilosti.

"Bilo koja od ovih negativnih osobina može povećati rizik od nastanka pretilosti", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Angelina Sutin.

Naravno da to ne znači da svaka osoba s ovim osobinama mora nužno biti pretila. Znanstvenici ističu da je ovim osobama potrebno više vremena, strpljenja i volje da se pridržavaju zdravih životnih navika.

Primjerice, ako ste tip osobe koja se lako uzruja, veća je vjerojatnost da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama. Također, ako ste tip osobe sa slabijom samodisciplinom, teže ćete odoljeti brzoj hrani.

Ako ste primijetili da vaša osobnost pripada ovoj kritičnoj skupini, nemojte očajavati. Istina jest da je osobnost teško promijeniti, ali možete promijeniti način na koji ona utječe na vaš život. Podrška prijatelja, obitelji i partnera će vam puno značiti, a na vama je da se kontrolirate, usvojite zdrave životne navike jer one značajno mogu utjecati na vašu osobnost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti