Jednostavni savjeti kako pripremiti kožu lica za proljeće

Jednostavni savjeti kako pripremiti kožu lica za proljeće

Jednostavni savjeti kako pripremiti kožu lica za proljeće
  • Objavljeno: Subota, 05.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kako se približavaju topli i sunčani proljetni dani, službeno je došlo vrijeme da promijenimo naše navike koje smo imali tijekom zime. Osim prilagodbe odjeće i proljetnog čišćenja doma, kožu lica je također potrebno pripremiti za proljetno vrijeme.

1. Koristite laganiju hidratantnu kremu

Hidratacija kože je važna u svako doba godine. Ako ste tijekom zime koristili bogatije kreme za lice, tijekom proljeća biste mogli prijeći na laganiju varijantu. Kako temperature rastu, tako koža prirodno počinje proizvoditi više ulja, zbog čega će vašoj koži više odgovarati laganije hidratantne formule.

Saznajte koji tip kože imate i kako je pravilno njegovati

2. Uvedite nježni piling u rutinu

Iako koža u toplije vrijeme nije toliko suha kao tijekom zime, svejedno se može ljuštiti i zbog toga će teže upijati sastojke krema i seruma. Piling je ključan za uklanjanje mrtvih stanica kože i održavanje vašeg tena čistim. Pritom nemojte koristiti grube pilinge kako ne biste nadražili lice, već odaberite onaj koji sadrži fina mikrozrnca.

3. Spriječite pojavu prištića

Čak i ako inače nemate problema s tenom, tijekom prijelaznog razdoblja iz zime u proljeće mogli biste primijetiti da se na vašoj koži pojavljuju prištići. To je sasvim normalno dok se koža ne prilagodi novim uvjetima. Sada je pravo vrijeme da počnete koristiti serume čiji sastojci pomažu sprječavanju i bržem liječenju prištića, kao što je salicilna kiselina.

4. Zaboravite na tešku šminku

Još jedna stvar koju možete učiniti kako biste svoju kožu prilagodili proljetnoj klimi je da smanjite količinu šminke koju nanosite. Tijekom toplijih mjeseci teška šminka može dati čudnu teksturu vašem tenu ili uzrokovati da izgleda neprirodno sjajno. Umjesto jakih pudera, odaberite puder laganije teksture ili BB kremu.

5 razloga koji pokazuju da lice čistite na pogrešan način

5. Nigdje bez kreme za sunčanje

Najvažnije što trebate svakodnevno raditi je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom. Iako biste svoju kožu trebali štititi od UV zraka tijekom cijele godine, u toplijim mjesecima one postaju jače i samim time je veći rizik od oštećenja. Osim što ćete izbjeći opekline, redovitim korištenjem kreme sa zaštitnim faktorom ćete spriječiti prerano starenje kože.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti