5 razloga koji pokazuju da lice čistite na pogrešan način

5 razloga koji pokazuju da lice čistite na pogrešan način

5 razloga koji pokazuju da lice čistite na pogrešan način
  • Objavljeno: Petak, 07.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kreme, serumi i drugi preparati su najčešće u fokusu kada je u pitanju njega lica. Međutim, čišćenje lica od ostataka šminke i drugih nečistoća je temelj za lijep, ujednačen i njegovan izgled kože. Štoviše, nepravilno čišćenje može izazvati brojne probleme s kožom. Ako želite biti sigurni da svoje lice čistite na pravilan način, obratite pozornost na ovih 5 znakova.

1. Tragovi šminke na ručniku

Ako prilikom brisanja lica nakon čišćenja na ručniku uočite tragove pudera ili maskare, očigledno je da sredstvo koje koristite ne radi dobro svoj posao. Možda je problem u vama jer perete lice prebrzo i nedovoljno temeljito. Optimalno pranje lica bi trebalo trajati 20-30 sekundi.

2. Koža izgleda umorno nakon čišćenja

Lice bi nakon čišćenja trebalo izgledati svježe i blistavo. Ako ste primijetili da koža ne izgleda dobro nakon što ste skinuli šminku i umili lice, to znači da niste obavili posao kako treba. Naravno, nije dobro pretjerivati s umivanjem i agresivno trljati lice, ali razmislite o uvođenju blagog pilinga u svoju rutinu 1 do 2 puta tjedno.

3. Pore su pune nečistoća

Čišćenjem lica uklanjaju se ostaci šminke, višak sebuma i druge nečistoće s kože. Kada lice ne očistite temeljito, navedene nečistoće će se taložiti na koži i začepiti pore. Kako biste to izbjegli, koristite sredstvo za čišćenje lica koje je namijenjeno vašem tipu kože.

4. Proizvodi za njegu kože ne djeluju

Još jedan pokazatelj da pogrešno čistite lice je ako ne primjećujete promjene na koži čak ni nakon korištenja kvalitetnih proizvoda za njegu lica. Postoji razlog zašto se preporučuje korištenje proizvoda za njegu kože tek nakon čišćenja lica, jer time proizvodi prodiru dublje u kožu i djeluju bolje. Kada je vaša koža prekrivena viškom sebuma, ostacima šminke i prljavštinom, proizvodi za njegu kože ne mogu prodrijeti u kožu.

5. Tekstura kože je neujednačena

Ako je vaša koža nakon umivanja masna, gruba i neujednačena, znači da niste dobro oprali lice. Neučinkovitim čišćenjem lica nakupljaju se mrtve stanice na površini kože, što će izazvati probleme s kožom i uzrokovati da koža izgleda neujednačeno.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti