Lišće i ekstrakt papaje štite od raka!

Lišće i ekstrakt papaje štite od raka!

Lišće i ekstrakt papaje štite od raka!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Američki i japanski znanstvenici dokumentirali su antitumorski učinak papaje protiv tumora grlića maternice, dojke, jetre, pluća i gušterače. Predaja brojnih naroda pokazala se točnom.

Ekstrakt i čaj od lišća papaje imaju dramatična antikancerogena svojstva protiv širokog spektra tumora, objavili su američki znanstvenici potvrdivši vjerovanja koja se čuvaju u tradiciji brojnih naroda.

Istraživač sa Sveučilišta Florida, Nam Dang i njegovi kolege u Japanu, dokumentirali su antitumorski učinak papaje protiv tumora grlića maternice, dojke, jetre, pluća i gušterače.

Istraživači su koristili ekstrakt napravljen od sušenog lišća papaje, a učinci su bili jači kada su stanice primile veće doze čaja od lista papaje.

Dang i drugih znanstvenici su pokazali da ekstrakt lišća papaje pospješuje proizvodnju ključnih signalizirajućih molekula koje se nazivaju "Th1-tip citokini", a pomažu regulirati imunološki sustav.

To bi moglo dovesti do terapije za liječenje koje koriste imunološki sustav u borbi protiv raka. Naime, papaya se koristi kao narodni lijek za razne bolesti u mnogim dijelovima svijeta, naročito Azije. Prof. Deng je rekao da se rezultati sukladni izvješćima domorodačkog stanovništva u Australiji i njegovom rodnom Vijetnamu.

Istraživači su rekli da ekstrakt papaje nije imao nikakve toksične učinke na normalne stanice, izbjegavajući uobičajene nuspojave mnogih liječenja raka.

Istraživači su izložili kulture 10 različitih tipova stanica raka ekstraktu lista papaje u četiri gradacije snage i izmjerili učinak nakon 24 sata. Papaja je usporila rast tumora u svim kulturama.

Dang i kolege prijavili su patent destilacije ekstrakta papaje preko Tokijskog sveučilišta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti