Ljepotice svoj izgled mogu zahvaliti ocu

Ljepotice svoj izgled mogu zahvaliti ocu

Ljepotice svoj izgled mogu zahvaliti ocu
  • Objavljeno: Utorak, 04.11.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljepotice kao što je Jessica Alba i Angelina Jolie svoj prekrasan izgled mogu zahvaliti očevima, pokazalo je istraživanje britanskih znanstvenika, prenosi Telegraph.

Studija je otkrila kako se fizička ljepota prenosi s očeva na kćer, dok muški potomci markantnih tata ne prolaze tako dobro kao njihove sestre.

Istraživanje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews, a tvrde kako majčina ljepota nema prevelik utjecaj na ljepotu sinova. Znanstvenici su za ovo istraživanje proučavali fotoalbume 100 obitelji.

Fotografije su proučavali zasebno za kategoriju ženske ljepote i muške atraktivnosti. S tatu na sina prenose se osobine kao što je muževan izgled, ali ne i lijepe crte lica, otkrili su stručnjaci.

Znanstvenici tvrde kako je ova studija pokazala da nije ništa neobično da lijepi roditelji imaju prekrasnu kćer i ne tako lijepog sina. Rezultati ovog istraživanja u suprotnosti su s prethodnim vjerovanjima znanstvenika da žena odabirom seksipilnog partnera može producirati zgodnog muškog potomka i tako osigurati siguran prijenos gena na sljedeću generaciju.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti