Marihuana muškarcima uskraćuje orgazam

Marihuana muškarcima uskraćuje orgazam

Marihuana muškarcima uskraćuje orgazam
  • Objavljeno: Srijeda, 26.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedoživljavanje orgazma danak je koji muškarcu plaćaju zbog uživanja u marici, dok žene koje ne mogu odoljeti dimu marihuane imaju veće šanse da zarade neku od spolno prenosivih bolesti.

Istraživanje australskih znanstvenika pokazalo je da muškarci koji redovito puše travu imaju četiri puta veće šanse da ne dožive orgazam od nepušača.

U istraživanju sveučilišta Le Trobe iz Melbournea analizirani su podaci sakupljeni telefonskom anketom u kojoj su sudjelovale osobe između 16 i 64 godine.

Oko 8,7 posto ispitanika priznalo je da se je uživalo marihuanu u zadnjih godinu dana, a dvostruko je više muškaraca nego žena priznalo da puši marihuanu.

Iako se pokazalo da muškarci koji vole maricu češće imaju seksualnih problema, još uvijek su se mogli pohvaliti većim brojem seksualnih partnerica od nepušača. Rezultati su također pokazali da su obožavatelji marice imali dvostruko veće šanse da u prethodnoj godini imaju dva ili više seksualna partnera od osoba koje ne puše marihuanu.

Još je izraženija bila veza između povećanog pušenja marihuane i seksualne aktivnosti kod žena, a svakako nije dobra vijest da žene imaju sedam puta veće šanse da zarade neku seksualno prenosivu bolest od nepušačica. No mogu se tješiti da, za razliku od muškog, na ženski libido i postizanje orgazma marihuana nema ama baš nikakav utjecaj.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti