Mogu li chia sjemenke potaknuti mršavljenje?

Mogu li chia sjemenke potaknuti mršavljenje?

Mogu li chia sjemenke potaknuti mršavljenje?
  • Objavljeno: Srijeda, 19.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Chia sjemenke su odličan izvor omega 3 masnih kiselina, proteina i antioksidanata. No, ono što ih čini odličnima za ubrzanje rada metabolizma i bolje sagorijevanje kalorija jest visok udio vlakana.

Chia sjemenke sadrže topivu vrstu vlakana, koji u probavnom sustavu kreiraju gel, a on djeluje kao zaštitna ovojnica. Zahvaljujući ovakvim svojstvima chia sjemenki, razina šećera će ostati dulje stabilna i regulirat će se razina inzulina u tijelu.

Istražite čudesne prednosti chia sjemenki!

Chia sjemenke neće uzrokovati magično mršavljenje niti one trebaju biti osnovna prehrana. Chia sjemenke dodajte u svoju svakodnevnu prehranu. Jedno istraživanje je pokazalo da svakodnevna konzumacija chia sjemenki 20 minuta prije obroka, prve rezultate u mršavljenju daje već za 6 tjedana.

Stručnjaci svim osobama, koje žele izgubiti suvišne kilograme, preporučuju da smanje ukupan dnevni unos kalorija za 500. Chia sjemenke će vam pomoći da dnevno unesete 200 do 300 kalorija manje.

Chia sjemenke su odličan način da u svoju prehranu uvedete što više zdravijih namirnica, hranjivih spojeva i da svoju prehranu učinite uravnoteženom. Chia sjemenke će pomoći u prevenciji usporavanja metabolizma.

Isprobajte smoothie od banane, kakaa i chia sjemenki!

Chia sjemenke sadrže kalcij, željezo, selen, mangan, vitamina B skupine i proteine. Također, odličan su izvor omega 3 masnih kiselina, koje vrlo često ne unosimo u dovoljnoj količini.

Možemo pronaći bijele i crne chia sjemenke. Bijele chia sjemenke su bolji izbor jer sadrže oko 20% više nutritivnih spojeva, u odnosu na crne chia sjemenke. Da biste u prednostima chia sjemenki maksimalno uživali, konzumirajte mljevene chia sjemenke.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti