Mogu li sukobi uzrokovati gripu?

Mogu li sukobi uzrokovati gripu?

Mogu li sukobi uzrokovati gripu?
  • Objavljeno: Utorak, 17.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu German New Medicine, rizik od nastanka gripe se značajno ovisi o trenutnim događajima u vašem životu. Pranje ruku i povećanje unosa vitamina C može pomoći u prevenciji, ali to nije jedino važno.

Znanstvenici su ustanovili da postoje dvije osnovne faze bolesti - aktivna konfliktna faza i faza ozdravljenja. Većina istraživanja se fokusira na drugu fazu jer u toj fazi dolazi do javljanja simptoma, kao što su curenje nosa, kašalj i visoka tjelesna temperatura.

U aktivnoj konfliktnoj fazi tijelo reagira na vanjske podražaje. To može biti negativno iskustvo, kao što je gubitak posla, sukob s bližnjom osobom ili prekomjerna razina stresa. Znanstvenici ovo objašnjavaju na način da tijelo, kada se susretne sa stresnom situacijom, odmah prelazi u stanje obrane. Ako ste u tom stanju predugo, dolazi do faze oporavka i nastanka simptoma gripe.

Faza oporavka se obično javlja na jedan od dva načina. Prvi način jest taj da riješite problem s kojim ste se suočili. Nakon što ga riješite, tijelo se počinje oporavljati. Drugi način je taj da tijelo postaje toliko iscrpljeno i počinju se javljati simptomi.

Čak i ako se počinjete osjećati dobro, postoji vjerojatnost da ste još uvijek u aktivnoj konfliktnoj fazi. Upravo zbog toga trebamo osluškivati tijelo i shvatiti da su emocije te koje utječu na zdravlje cjelokupnog organizma. Sigurno ne biste zanemarili simptome srčanog udara, stoga nemojte zanemarivati stres, tugu ili ljutnju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti