Mogu li sukobi uzrokovati gripu?

Mogu li sukobi uzrokovati gripu?

Mogu li sukobi uzrokovati gripu?
  • Objavljeno: Utorak, 17.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu German New Medicine, rizik od nastanka gripe se značajno ovisi o trenutnim događajima u vašem životu. Pranje ruku i povećanje unosa vitamina C može pomoći u prevenciji, ali to nije jedino važno.

Znanstvenici su ustanovili da postoje dvije osnovne faze bolesti - aktivna konfliktna faza i faza ozdravljenja. Većina istraživanja se fokusira na drugu fazu jer u toj fazi dolazi do javljanja simptoma, kao što su curenje nosa, kašalj i visoka tjelesna temperatura.

U aktivnoj konfliktnoj fazi tijelo reagira na vanjske podražaje. To može biti negativno iskustvo, kao što je gubitak posla, sukob s bližnjom osobom ili prekomjerna razina stresa. Znanstvenici ovo objašnjavaju na način da tijelo, kada se susretne sa stresnom situacijom, odmah prelazi u stanje obrane. Ako ste u tom stanju predugo, dolazi do faze oporavka i nastanka simptoma gripe.

Faza oporavka se obično javlja na jedan od dva načina. Prvi način jest taj da riješite problem s kojim ste se suočili. Nakon što ga riješite, tijelo se počinje oporavljati. Drugi način je taj da tijelo postaje toliko iscrpljeno i počinju se javljati simptomi.

Čak i ako se počinjete osjećati dobro, postoji vjerojatnost da ste još uvijek u aktivnoj konfliktnoj fazi. Upravo zbog toga trebamo osluškivati tijelo i shvatiti da su emocije te koje utječu na zdravlje cjelokupnog organizma. Sigurno ne biste zanemarili simptome srčanog udara, stoga nemojte zanemarivati stres, tugu ili ljutnju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti