Može li alkohol pomoći u prevenciji moždanog udara?

Može li alkohol pomoći u prevenciji moždanog udara?

Može li alkohol pomoći u prevenciji moždanog udara?
  • Objavljeno: Srijeda, 22.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prethodna istraživanja su pokazala da prestanak pušenja i zdrave prehrambene navike mogu značajno smanjiti rizik od nastanka moždanog udara. Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Neurology, otkriva da umjerena konzumacija alkohola također može pomoći u prevenciji moždanog udara.

Znanstvenici su ustanovili da malo alkohola može biti djelotvornije od redovite tjelovježbe, ali to ne znači da ne trebate vježbati uopće.

Istražite može li crno vino biti lijek nakon moždanog udara!

Prof. Susanna Larsson je sa svojim stručnim timom provela istraživanje u kojemu su sudjelovali sudionici koji su ispunjavali upitnik sa pitanjima o cjelokupnim životnim navikama i zdravstvenom stanju. Znanstvenici su potom uzimali uzorke krvi kako bi odredili rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Rezultati su pokazali da 3 do 9 alkoholnih pića tjedno, što se definira kao umjerena konzumacija alkohola, smanjuje rizik od nastanka moždanog udara za 11%.

Rizik od nastanka moždanog udara će biti smanjen za 17% ako obratite pažnju i na druge navike. Umjerena konzumacija alkohola, zajedno s prestankom pušenja, tjelovježbom i održavanjem zdrav tjelesne težine drastično pospješuje cjelokupno zdravlje.

Provjerite kako maslinovo ulje štiti od moždanog udara!

Prehrana treba biti bogata voćem, povrćem, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima, ribom i obranim mliječnim proizvodima. Ako ćete usvojiti sve ove navike, rizik od nastanka moždanog udara će biti čak 54% manji!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti