Može li grejp pospješiti sagorijevanje masti?

Može li grejp pospješiti sagorijevanje masti?

Može li grejp pospješiti sagorijevanje masti?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prehrana igra važnu ulogu u održavanju zdrave tjelesne težine. Neka hrana vam u tome može dodatno pomoći. Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da svakodnevna konzumacija grejpa može pomoći u sagorijevanju masti.

Znanstvenici su proveli istraživanje na laboratorijskim miševima. Miševi su bili hranjeni namirnicama s visokim udjelom masti. Miševi, koji su počeli svakodnevno piti sok od grejpa, su na kraju istraživanja nakupili čak 18% manje suvišnih kilograma.

Saznajte što sve liječi grejp!

Osim što su nakupili manje suvišnih kilograma, svakodnevna konzumacija soka od grejpa je smanjila udio glukoze u krvi za 13 do 17%.

Znanstvenici vjeruju da je grejp učinkovit zbog toga što sadrži naringin, spoj koji još uvijek nije dovoljno dobro istražen, ali znanstvenici u njega polažu velike nade. Također, znanstvenici ističu da još uvijek rezultate istraživanja trebamo uzimati s rezervom jer nisu ustanovili koliko točno grejpa dnevno bi se trebalo unijeti da bi se počeli primjećivati rezultati.

Pripremite smoothie od grejpa, naranče i limuna!

Ako ne patite od nekih bolesti i ne uzimate lijekove, možete bez straha početi s konzumacijom grejpa. U suprotnome se prvo posavjetujte s liječnikom. Grejp je odličan izvor vitamina koji jačaju imunološki sustav, kao što su vitamini A i C.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti