Može li voda pospješiti mršavljenje?

Može li voda pospješiti mršavljenje?

Može li voda pospješiti mršavljenje?
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sama voda ne utječe direktno na mršavljenje, ali adekvatan unos vode je usko povezan s mršavljenjem. Voda nema neku čudesnu moć sagorijevanja masti, ali definitivno može pomoći da prije dođete do željenih rezultata.

Prije svega, dobra hidratacija tijela pomaže u prevenciji prejedanja. Veliki broj ljudi ne unosi adekvatnu količinu vode i često zamijene osjećaj žeđi za osjećaj gladi. Ako ste nedavno jeli, a osjećate glad, popijte nekoliko čaša vode i primijetit ćete da je u pitanju zapravo bila žeđ. Ako ste gladni čak i 30 minuta nakon što ste popili vodu, onda je u pitanju glad.

Provjerite može li topla voda s limunom potaknuti mršavljenje!

Također, imajte na umu da, ako ćete cijelo vrijeme unositi adekvatnu količinu vode, taj lažan osjećaj gladi se neće javljati ili će se javljati puno rjeđe.

Kako biste bili sigurni da unosite adekvatnu količinu vode, obratite pažnju na miris i boju mokraće. Ona bi trebala biti blijedo žuta i gotovo bez mirisa.

Ako unosite adekvatnu količinu vode, to znači da ćete manje unositi druga pića koja sadrže šećer i prazne kalorije, a potiču nakupljanje suvišnih kilograma.

Sve u svemu, adekvatan unos vode neće učiniti čuda za vašu vitkost, ali će pomoći u cjelokupnom procesu mršavljenja. Također, trebate znati da je adekvatan unos vode temelj zdravog životnog stila.

No, trebate znati da u unosu vode možete pretjerati. To su rijetki slučajevi ali postoje. Vodu pijte redovito i uzmite u obzir da brojne namirnice i jela sadrže visok udio vode, kao što su lubenica, dinja, breskva ili nektarine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti