Zašto osjećate glad čak i nakon prejedanja?

Zašto osjećate glad čak i nakon prejedanja?

Zašto osjećate glad čak i nakon prejedanja?
  • Objavljeno: Srijeda, 16.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste ikada bili u situaciji da ste se toliko prejeli, a idući dan probudili ekstremno gladni, donosimo vam objašnjenje stručnjaka.

Dan nakon što ste se prejeli, vaše tijelo je iscrpljeno. Ta iscrpljenost je posljedica toga što je tijelo čitavu noć radilo kako bi probavilo višak hrane koju ste unijeli, umjesto da se opuštalo tijekom spavanja.

Za iscrpljenost je poznato da povećava razinu hormona gladi i najčešće žudnju za ugljikohidratima jer oni za organizam predstavljaju brzi izvor energije. Stoga je ključno da se opskrbite namirnicama visokog nutritivnog svojstva čim se probudite. Nemojte u potpunosti preskočiti ugljikohidrate, ali ih nemojte ni prekomjerno konzumirati.

Isprobajte 10 namirnica uz koje se mršavi - a pritom niste gladni!

Kako biste pobijedili osjećaj ekstremne gladi, koji zapravo nije stvaran, pijte puno vode i odaberite namirnice bogate kalijem, kao što su kokosova vodica, avokado i krumpir.

Osjećaj ekstremne gladi može biti prisutan ako ste pretjerali s unosom šećera ili masti. Da biste prestali žuditi za šećerom ili masti je potrebno oko 3 dana. Stoga preskočite masne i slatke obroke.

Također, ako je moguće, cijeli dan se odmarajte i izdvojite oko 1 sat za vježbanje. Tjelovježba može učiniti čuda u smanjenju osjećaja gladi, a također će vam pomoći da ublažite posljedice prejedanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti