Muškarci ne shvaćaju ženske signale

Muškarci ne shvaćaju ženske signale

Muškarci ne shvaćaju ženske signale
  • Objavljeno: Srijeda, 21.12.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pojedini muškarci misle da ih svaka žena želi, dok neki ne mogu shvatiti signale onih koje ih žele.

Istraživanje je uključilo 96 muškaraca i 103 žene. Međusobno su išli na brze spojeve, koji su uključivali 3 minute razgovora. Prije spoja, svi sudionici su ocijenili vlastitu privlačnost i želju za seksom. Nakon spoja su ocijenili privlačnost druge osobe i njihov interes za seksom.

Muškarci, koji su željeli samo seks, su precijenili zainteresiranost ljepšeg spola za njih.

Također, muškarci koji su se smatrali privlačnima, su procijenili da su privlačni i ženama, iako su oni koji se nisu smatrali posebno privlačnima, ženama bili najprivlačniji. Isto tako se pokazalo da, što je žena muškarcu privlačnija, to je muškarac bio uvjereniji da ga želi.

S druge strane, žene su uglavnom podcijenile mušku zainteresiranost za njih.

"Postoje dvije osnovne greške koje muškarci rade," izjavljuje Ph.D. Carin Perilloux "ili misle kako ga žena zbilja jako želi, a istina je da nije zainteresirana uopće, ili pak misli da ga ne želi, a ona je zainteresirana".

Ph.D. Perilloux je dodao kako je jedini rizik u prvom slučaju neuspijeh i neugodnost, dok je u drugom slučaju rizik puno gori, a to je izostanak širenja ljudske populacije.

Kada je u pitanju reprodukcija, muškarci koji su pokušavali, bez obzira na mogući neuspjeh i neugodnosti, u konačnici su imali veću šansu, tvrde znanstvenici.

Detalji istraživanja su objavljeni u magazinu Psychological Science.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti