Muškarci uopće ne poznaju svoje partnerice

Muškarci uopće ne poznaju svoje partnerice

Muškarci uopće ne poznaju svoje partnerice
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Budući da već godinama živite zajedno, uvjereni ste da jedno drugo savršeno poznajete? Ako ste žena - možda, ali ako ste muškarac - teško.

Najnovije istraživanje pokazalo je da muškarci nemaju pojma o osnovnim stvarima vezanim uz svoje partnerice.

Problem je što takva nezainteresiranost muškaraca može prouzročiti probleme u vezi ili čak dovesti do prekida, upozoravaju znanstvenici. Sve to otkriveno je u istraživanju koje je obuhvatilo 2000 muškaraca, a njihov zadatak bio je da partnerici kupe parfem.

Otkriveno je da 12 posto muškaraca ne zna koje su boje oči njihove partnerice, 10 posto nije znalo kada su njihove partnerice rođene, a osam posto nije znalo koja je prirodna boja kose žene s kojom žive. Svaki treći muškarac nije imao pojma koji je omiljeni parfem njihove žene.

Uočeno je i da 30 posto muškaraca ne zna koju veličinu odjeće nose njihove partnerice, 11 posto nije znalo na kojoj su poslovnoj funkciji žene s kojima žive, a 12 posto nije znalo imena prijateljica svojih partnerica.

Znanstvenici smatraju da je takvo ponašanje rezultat nasljedstva, odnosno naučenog ponašanja od njihovih očeva. Problem je što žene vole i pamte sitnice, pa takvo ponašanje muškaraca može ozbiljno ugroziti vezu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti