Najbolja prirodna rješenja za bubrežne kamence!

Najbolja prirodna rješenja za bubrežne kamence!

Najbolja prirodna rješenja za bubrežne kamence!
  • Objavljeno: Srijeda, 09.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bubrežni kamenci uzrokuju bolove i nelagodu na području abdomena i leđa. Također uzrokuju i krv u mokraći, a u najtežim slučajevima mogu uzrokovati zatajenje bubrega. Postoje prirodni načini pomoću kojih možete smanjiti rizik od nastanka bubrežnih kamenaca, ali i potaknuti njihovu eliminaciju.

Pijte sok od jabuke i filtrirane vode tijekom dana. Dobra hidratacija će potaknuti razgradnju kamenaca i mokrenje. Adekvatan unos vode je najvažniji korak u prevenciji bubrežnih kamenaca jer potiče čišćenje bubrega i smanjuje rizik od nastanka infekcija.

Za eliminaciju bubrežnih kamenaca možete koristiti limun i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dovoljno je da pomiješate 1/2 šalice maslinovog ulja i sok od 2 limuna.

Uzmite 6 žlica ovog napitka svakih 15 minuta. Nemojte ga popiti odjednom jer može uzrokovati mučninu i povraćanje. Bolovi će se umiriti 15 do 20 minuta nakon što popijete napitak.

Nemojte susprezati mokrenje. Bubrežni kamenci će se početi razgrađivati 12 sati od uzimanja napitka. Ako se bubrežnih kamenaca niste riješili niti nakon prakticiranja prirodnih rješenja, svakako se obratite liječniku.

Spriječite nastanak bubrežnih kamenaca!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti