Nema zime za imune

Nema zime za imune

Nema zime za imune
  • Objavljeno: Utorak, 04.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tijekom ožujka u odabranim ADIVA ljekarnama diljem Hrvatske održat će se niz savjetovanja za građane o tome kako ojačati imunitet, te spriječiti viroze i prehlade uz slogan „Nema zime za imune".

Manje sunca, manje boravka na otvorenom i manje fizičke aktivnosti zimi, oslabilo je naš imunitet. Prehladu  uzrokuju različite vrste virusa, koji su se razvili na hladnijim temperaturama. Upravo zato što neki imaju slabiji imunitet, češće obolijevaju od prehlada, a oni jačeg imuniteta su otporniji, iako jednako izloženi virusima.

O jačanju imuniteta, tijekom ožujka održat će se niz savjetovanja u 119 odabranih ADIVA ljekarni diljem Hrvatske. ADIVA ljekarnici tom će prigodom educirati građane kako prepoznati oslabljeni imunitet, koji su vitamini potrebni organizmu, kako izbjeći viruse, kako se liječiti, koji bezreceptni lijek odabrati i kako ga pravilno uzimati.

Pravilna prehrana temelj je snažnog imuniteta. Svježe sezonsko voće, svježe i kuhano povrće, orašasti plodovi i cjelovite žitarice osigurat će potrebne vitamine, minerale i vlakna, a češnjak

prirodne antibiotike. Probiotici iz mliječnih proizvoda osnažit će "dobre bakterije", a topli, nezaslađeni biljni, zeleni ili crni čaj osigurat potrebnu količinu tekućine organizmu. Vitamini D, C, B-vitamini, cink, betaglukani značajno osnažuju imunitet. Tijekom zime mogu se uzimati putem dodataka prehrani.

Boravak na svježem zraku razvija imunitet, ali s kapom na glavi i šalom oko usta i nosa, te u toploj i nepromočivoj obući. Redovita fizička aktivnost dodatno osnažuje tijelo. Stres će odagnati dovoljna količina sna, odbacivanje negativnih emocija, pozitivno razmišljanje, uživanje s članovima obitelji, druženje s prijateljima.

Obavezno je redovito pranje ruku. Virusi se šire preko ruku, odnosno dodirivanjem nosa, usta i lica rukama koje su "pokupile" virus iz okoline. Treba redovito prozračivati prostor u kojem se boravi, i ako je potrebno, vlažiti zrak. Ne preporuča se boravak i spavanje u pregrijanim prostorijama.

U ožujku, u kampanji savjetovanja za jačanje imuniteta „Nema zime za imune" sudjeluje 119 odabranih ADIVA ljekarni diljem Hrvatske, a mogu se prepoznati po posteru „Nema zime za imune" na ulaznim vratima ili izlogu ljekarne. Popis odabranih ADIVA ljekarni koje u ožujku provode savjetodavnu kampanju dostupan je u časopisu ADIVA PLUS i na web stranici www.adiva.hr. Nakon savjetovanja o jačanju imuniteta u ožujku, u odabranim ADIVA ljekarnama već u travnju započinje nova savjetodavna kampanja kada će građani od ADIVA ljekarnika moći saznati sve o liječenju dermatoloških bolesti i njezi kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti