Nordijska dijeta je najbolja za mršavljenje!

Nordijska dijeta je najbolja za mršavljenje!

Nordijska dijeta je najbolja za mršavljenje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svake godine se pojavljuje nekoliko novih vrsta dijeta, a više nismo sigurni u to koja je najbolja. Prehrana jest najvažniji čimbenik u mršavljenju, nakon čega slijedi spavanje i tjelovježba.

Novo istraživanje je pokazalo da nordijska prehrana, koja potiče konzumaciju organskih i sezonskih namirnica, ima blagotvoran učinak na zdravlje i mršavljenje.

Nordijska prehrana nije novi tip prehrane, ali je u posljednje vrijeme postala sve popularnija. Najzastupljenija je u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Finskoj i Irskoj. Nordijska prehrana potiče unos cjelovitih žitarica, omega 3 masnih kiselina, dobrih masti iz orašastih plodova i sjemenki, povrće i voće.

Upoznajte se sa Vodičem za dijete!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Nutrition, su proveli istraživanje čiji su rezultati pokazali da nordijska prehrana može značajno regulirati razinu kolesterola i pospješiti osjetljivost tijela na inzulin.

Osnovna pravila konzumiranja nordijske prehrane su da kupujete lokalne, sezonske i organske proizvode. Izbjegavajte polugotove i gotove proizvode. Unosite cjelovite žitarice i povećajte unos ribe i morskih plodova.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti