Nova upozorenja za neke kontracepcijske pilule

Nova upozorenja za neke kontracepcijske pilule

Nova upozorenja za neke kontracepcijske pilule
  • Objavljeno: Petak, 13.04.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pilule koje sadrže drospirenon mogu uzrokovati potencijalno fatalne krvne ugruške, prenosi WebMD.

Nova akcija je rezultat pregleda opsežnih rezultata velikog broja istraživanja. Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) upozorava na štetnost pilula koje sadrže drospirenon.

Kontracepcijske pilule koje sadrže drospirenon trebaju imati dodatnu etiketu koja će upozoravati na povećani rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Krvni ugrušci nastaju zgrušavanjem krvi, a mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, stoga je izuzetno važno redovito odlaziti na preglede kojima će se ustanoviti rizik od pojave zgrušavanja krvi.

Svaka vrsta kontracepcijskih pilula ima naveden sastav. Kako biste bili sigurni sadrže li vaše pilule drospirenon, jednostavno pročitajte sastav. Ukoliko ste zabrinuti za svoje zdravlje i osjećate simptome nastanka krvnog ugruška (jedna noga je toplija ili više otečena od druge, skraćen dah ili bol na jednoj strani grudi), hitno se obratite liječniku jer je pojava krvnog ugruška hitno stanje.

Drospirenon je hormon koji ima antiadrogeno djelovanje, što znači da pozitivno djeluje na ten, mentalno zdravlje i libido.

Bez obzira na prednosti, drospirenon uzrokuje povećani rizik od nastanka krvnih ugrušaka, stoga su potrebne pojačane mjere opreza u obliku redovitih pregleda.

Žene bi se svakako trebale posavjetovati sa svojim liječnikom kako bi ustanovile svoj rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti