O, ne! Božićne pjesme mogu naštetiti našem mentalnom zdravlju!

O, ne! Božićne pjesme mogu naštetiti našem mentalnom zdravlju!

O, ne! Božićne pjesme mogu naštetiti našem mentalnom zdravlju!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ostavite na kratko lampice, kupovanje poklona i zamatanje darova i obratite pozornost na ovo upozorenje! Naime, postoji istraživanje koje tvrdi da slušanje božićne glazbe može negativno utjecati na naše mentalno zdravlje.

Klinička psihologinja Linda Blair izjavila je da božićne pjesme mogu izazvati tjeskobu uz koju ćemo zaboraviti osjećaj slobode. One su nam podsjetnik da moramo kupiti darove, uveseljavati druge ljude i organizirati proslave. No, to može biti loše samo ako je vaše srednje ime Grinch ili Scrooge.

Blair je također istaknula da bi bilo dobro ukinuti puštanje božićnih pjesama u trgovačkim centrima i ostalim trgovinama jer prodavači gube fokus.

Međutim, za potrošače koji su usred blagdanske kupovine, takve pjesme donose radost i veselje. Dr. Victoria Williamson, koja provodi istraživanja o psihološkom utjecaju glazbe na čovjeka, izjavila je da "recikliranje" starih i dobro poznatih pjesama automatski utječe na naše raspoloženje, imali uz blagdane negativne ili pozitivne emocije.

Williamson je istaknula da postoji mogućnost da kontinuiranim slušanjem jednih te istih pjesama, možemo zanemariti naša prijašnja iskustva i prestati voljeti omiljene pjesme.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti