Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti
  • Objavljeno: Utorak, 11.04.2017.
  • Broj pregleda: 128
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dana Parkinsonove bolesti će se održati danas, u utorak, 11. travnja 2017. godine, od 11.00 do 13.00 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu.

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti organizira Udruga Parkinson i mi pod vodstvom neurologinje, doc.prim.dr.sc. Vladimire Vuletić. Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti ove godine se organizira po peti put, a cilj je podizanje razine svijesti šire javnosti o ovoj progresivnoj neurološkoj bolesti od koje danas boluje više od 14 000 građana. Ove godine je ujedno i 200 godina od prvog opisa bolesti što obilježavamo u EU organiziranjem obilježavanja i korištenjem zajedničkog loga („Ujedinjeni protiv Parkinsonove bolesti“).

Tijekom manifestacije na Cvjetnom trgu biti će organiziran izložbeni prostor gdje će članovi Udruge dijelili zainteresiranim građanima informativne brošure, propagandni materijal i crvene tulipane kao simbole borbe protiv Parkinsonove bolesti. Donatorima će biti podijeljene i torbe i bedževi s zajedničkim EU logom za Europsku udrugu za Parkinsinovu bolest. Uz podršku Plesnog studija Fredi okupljeni će moći zaplesati tango, a zahvaljujući Hrvatskom stolnoteniskom savezu zaigrati i stolni tenis,te će se tako naglasiti aktivnosti koje pomažu kod Parkinsonove bolesti. Svoj dolazak i doprinos povećanju svjesnosti o Parkinsonovoj bolesti najavili su i poznati glazbeni umjetnici, Nenad Bach i Massimo Savić, a od sportaša događanju će se pridružiti Zoran Primorac i Dragutin Šurbek. U 13.00 u Prostoru za javne tribune Grada Zagreba (Kaptol 27) održati će se edukativna predavanja članova multidiscliplinarnog tima koji sudjeluje u radu Udruge.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a svoj su dolazak najavili i predstavnici Ministarstva zdravlja, Grada Zagreba, HZZO-a,saborskog Odbora za zdravstvo, te mnogi drugi iz političkog i javnog života.

Udruga Parkinson i mi osnovana je u svrhu unapređenja života oboljelih od Parkinsonove bolesti te okuplja više od četiri stotine bolesnika koji kroz edukaciju, terapiju, savjetovanje i povezivanje s različitim stručnjacima uči kako se lakše nositi s ovom bolešću u svakodnevnom životu te kako pomoći drugim oboljelima. Udruga ima podružnice u Rijeci i Splitu gdje će se na sličan način obilježiti ovaj dan.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti