Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti
  • Objavljeno: Utorak, 11.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dana Parkinsonove bolesti će se održati danas, u utorak, 11. travnja 2017. godine, od 11.00 do 13.00 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu.

Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti organizira Udruga Parkinson i mi pod vodstvom neurologinje, doc.prim.dr.sc. Vladimire Vuletić. Obilježavanje Dana Parkinsonove bolesti ove godine se organizira po peti put, a cilj je podizanje razine svijesti šire javnosti o ovoj progresivnoj neurološkoj bolesti od koje danas boluje više od 14 000 građana. Ove godine je ujedno i 200 godina od prvog opisa bolesti što obilježavamo u EU organiziranjem obilježavanja i korištenjem zajedničkog loga („Ujedinjeni protiv Parkinsonove bolesti“).

Tijekom manifestacije na Cvjetnom trgu biti će organiziran izložbeni prostor gdje će članovi Udruge dijelili zainteresiranim građanima informativne brošure, propagandni materijal i crvene tulipane kao simbole borbe protiv Parkinsonove bolesti. Donatorima će biti podijeljene i torbe i bedževi s zajedničkim EU logom za Europsku udrugu za Parkinsinovu bolest. Uz podršku Plesnog studija Fredi okupljeni će moći zaplesati tango, a zahvaljujući Hrvatskom stolnoteniskom savezu zaigrati i stolni tenis,te će se tako naglasiti aktivnosti koje pomažu kod Parkinsonove bolesti. Svoj dolazak i doprinos povećanju svjesnosti o Parkinsonovoj bolesti najavili su i poznati glazbeni umjetnici, Nenad Bach i Massimo Savić, a od sportaša događanju će se pridružiti Zoran Primorac i Dragutin Šurbek. U 13.00 u Prostoru za javne tribune Grada Zagreba (Kaptol 27) održati će se edukativna predavanja članova multidiscliplinarnog tima koji sudjeluje u radu Udruge.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a svoj su dolazak najavili i predstavnici Ministarstva zdravlja, Grada Zagreba, HZZO-a,saborskog Odbora za zdravstvo, te mnogi drugi iz političkog i javnog života.

Udruga Parkinson i mi osnovana je u svrhu unapređenja života oboljelih od Parkinsonove bolesti te okuplja više od četiri stotine bolesnika koji kroz edukaciju, terapiju, savjetovanje i povezivanje s različitim stručnjacima uči kako se lakše nositi s ovom bolešću u svakodnevnom životu te kako pomoći drugim oboljelima. Udruga ima podružnice u Rijeci i Splitu gdje će se na sličan način obilježiti ovaj dan.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti