Od ove hrane postajemo pametniji!

Od ove hrane postajemo pametniji!

Od ove hrane postajemo pametniji!
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Dok smo bili manji naše mame i bake su nas hranile namirnicama koje su dobre za kožu, vid, rast i razvoj uz opasku kako nam ta hrana neće naštetiti, samo može koristiti našem tijelu. Vodeći se logikom da postoji hrana koja je dobra za zdravlje svakog pojedinog organa, mora postojati i hrana koja je dobra za razvoj našeg najvažnijeg organa – mozga.

Stručnjaci tvrde da konzumiranje ovih namirnica ima pozitivan utjecaj na mozak, poboljšava pamćenje i rješavanje kompleksnih problema te povećava IQ.

Riba

Ako želite bolje pamtiti, uzmite ribu jer je ona jedna od namirnica koja je prepuna omega-3 masnim kiselinama. Posebno se ističe konzumiranje lososa, skuše i sardine i to do tri puta tjedno, a najbolji način pripravljanja je lagano prženje na maslinovom ulju s dodatkom ružmarina.

Jeste li znali da ova hrana pomlađuje vašu kožu!

Tamno zeleno povrće

Povrće tamno zelene boje poput špinata, brokule, kupusa i avokada prepuno je antioksidansima, beta-karotena i vitamina C, koji imaju pozitivan utjecaj na mozak, ali i na mnogo drugih organa.

Jaja

Zbog bogatstva vitaminima i mineralima, jaja su izvrsna za rad glavnog organa u našem tijelu. Nedostatak vitamina B 12, kojeg ima mnogo u jajima, dovodi do gubitka pamćenja i zaboravljivosti, a u prilog jajima ide i činjenica da su široko dostupna i jeftina.

Potvrđeno je: čokolada nas čini pametnijima!

Čokolada

Iako postoje razne vrste čokolade, gotovo svaka od njih ima neku pozitivnu komponentu za zdravlje. Primjerice, mliječna čokolada dobra je za povećanje inteligencije, a tamna čokolada, zbog svog kemijskog sastava, poboljšava kognitivne sposobnosti. Ipak, s čokoladnom treba paziti jer prevelika količina može utjecati na našu liniju.

Voda

Kao i za sve drugo, voda je važna i za naš mozak, a glavni razlog je taj što voda čini 80% ljudskog mozga. Voda hidratizira mozak kako bi mogao funkcionirati normalno, na što višoj razini, stoga se savjetuje svima da piju preporučenu dozu vode od barem dva litra dnevno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti