Kako se odnositi prema prijatelju koji nas stalno kopira?

Kako se odnositi prema prijatelju koji nas stalno kopira?

Kako se odnositi prema prijatelju koji nas stalno kopira?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Prijateljstvo s dragom osobom čini naš život sretnim i potpunim. Kao i u svakom odnosu, u prijateljstvu postoje teški i zbunjujući trenuci u kojima ne znamo kako reagirati.

Jeste li ikada imali prijatelja koji je odjednom počeo kupovati istu odjeću kao i vi? Ili koji donosi odluke identične vašima? Priznajte da to može biti zaista iritantno.

Da biste znali kako reagirati i pritom ne narušiti vaš odnos, razmislite o sljedećem:

Budite iskreni prema sebi: kopirate li i vi svog prijatelja?

Prirodno je poprimiti neke geste ili navike osobe s kojom često provodite vrijeme ili koja vam je iznimno draga. Ako ste često u društvu svoga prijatelja, postoji mogućnost da niste primijetili da i vi njega kopirate!

Otkrijte kako postati još bolja verzija sebe!

Možete li ignorirati ponašanje svog prijatelja?

Iako vas može smetati to što vaš prijatelj ima tetovažu nalik vašoj ili je kupio iste cipele, to ne znači da morate prekinuti prijateljstvo. Ako vas prijatelj kopira, vjerojatno mu se sviđa to što nosite ili odluke koje donosite.

Pokušajte zanemariti njegovo ponašanje i gledajte na to kao pomoć prijatelju koji ne zna samostalno odabrati par cipela.

Ako vas to zaista smeta, prešutite ključne stvari.

To ne znači da morate imati tajne i skrivati se od svog prijatelja, nego jednostavno prešutjeti neke stvari.

Na primjer, ako vas prijatelj pita gdje ste kupili kaput, recite da se ne sjećate! Da biste mu ipak izašli u susret, ponudite mu neki modni savjet i preporučite trgovinu u kojoj može potražiti sličan komad odjeće.

Otkrivamo 7 osobina pravog prijateljstva!

Ako ništa od toga ne uspije, porazgovarajte!

Na kraju svega, prijatelji su tu da nas poslušaju i nađu razumijevanja za naše probleme. Pravi prijatelj će prihvatiti primjedbu bez ljutnje, nakon čega možete neometano nastaviti vaše prijateljstvo.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti