Čokolada nas čini pametnijima!

Čokolada nas čini pametnijima!

Čokolada nas čini pametnijima!
  • Objavljeno: Petak, 20.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Američki znanstvenici su sredinom sedamdesetih prošlog stoljeća počeli proučavati kognitivne sposobnosti kod više od 1000 osoba. Njihov cilj je bio otkriti način na koji krvni tlak utječe na kognitivne funkcije.

Kasnije su došli na ideju kako bi mogli proučavati povezanost između prehrambenih navika i kognitivnih funkcija. Sudionici su svakih 5 godina ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim prehrambenim navikama i otkrili su da osobe koje jedu čokoladu najmanje jednom tjedno imaju bolje rezultate na testovima kognitivnih funkcija.

Saznajte tko treba izbjegavati čokoladu!

Naše istraživanje je pokazalo da tamna čokolada ima pozitivan utjecaj na zdravlje mozga i kognitivne funkcije, izjavio je voditelj istraživanja prof. Merrill Elias.

Rezultati istraživanja su pokazali da čokolada poboljšava rasuđivanje, pamćenje, koncentraciju, fokus i organizaciju. Brojna istraživanja su pokazala da čokolada ima pozitivan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Čokolada je jako dobar izvor antioksidanata i flavonoida koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i imaju protuupalno svojstvo.

Znanstvenici ističu da je čokolada imala pozitivan utjecaj na sve sudionike, neovisno o dobi, spolu i zdravstvenom stanju. Oni su također htjeli procijeniti jesu li osobe s boljim kognitivnim sposobnostima sklonije konzumaciji čokolade ili je čokolada ta koja poboljšava kognitivne sposobnosti. Rezultati su pokazali da je čokolada ta koja poboljšava kognitivne sposobnosti, odnosno da su kognitivne sposobnosti bile bolje kod svih sudionika nakon početka redovite konzumacije čokolade.

Znanstvenici ističu da trebate odabrati tamnu čokoladu koja sadrži 75 do 80% kakaa. Osim antioksidanata i flavonoida, tamna čokolada sadrži jako dobar udio željeza, bakre i mangana.

Saznajte koje su prednosti tamne čokolade!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti