Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija

Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija

Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prije početka svibnja na tržištu će se naći gadget koji nam omogućuje uživanje u čokoladnom okusu bez opasnosti od debljanja.

Znanstvenici su izumili inhalator koji dopušta uživanje u čokoladi bez ikakvog unosa kalorija u organizam, javlja Telegraph.

Revolucionarna napravica tako će zadovoljiti svačiju potrebu za slatkim bez opasnosti od debljanja. Kako radi? Le Whif, kako su znanstvenici nazvali gadget, omogućuje korisnicima da inhaliraju čokoladu i time zadovolje potrebu za slatkim.

Le Whif dolazi u nekoliko okusa. Tako možete kupiti onaj čiste čokolade, s okusom manga, mente ili malina.


Napravicu je izumio profesor David Edwards s Harvarda.

Profesor Edwards na izumu je radio s timom svojih studenata, a na ideju je došao razmišljajući o hranjenju čovječanstva u budućnosti.

Tijekom stoljeća jedemo sve manje i manje količine hrane, i to u sve kraćem vremenskom razdoblju. Činilo mi se da hranjenje kreće u pravcu u kojem postaje proces disanja. Upravo zbog toga smo kombinirali kulinarsko umijeće i aerosolnu znanost kako bismo proizveli Le Whif – ispričao je profesor medijima.

U malom plastičnom cilindru napravice nalazi se čokoladni prah koji se udiše. Prah je prekrupan da bi ušao u pluća i time štetio njihovoj funkciji, tvrde znanstvenici koji vjeruju kako je čokoladni inhalator samo prvi korak prema potpunoj gastronomskoj revoluciji.

Inhalator ispuni usta s gotovo stopostotnom čokoladom i ima odličan okus, a sve za doslovno nula kalorija, tvrde izumitelji.

Proizvod može biti namijenjen i onima koji žele kontrolirati svoju težinu. Stručnjaci najavljuju da je čokoladni inhalator samo prvi u nizu te kako nas u budućnosti očekuju inhalatori za razne namirnice i jela.

Doza čokoladnog praha za inhalator stoji 1.50 funti, a može se koristiti nekoliko puta. Le Whif će se naći u prodaji poslije 29. travnja 2009. godine.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti