Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Origano pobjeđuje norovirus?

Origano pobjeđuje norovirus?

Origano pobjeđuje norovirus?
  • Objavljeno: Subota, 15.02.2014.
  • Broj pregleda: 139
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Američki znanstvenici su proveli istraživanje koje je pokazalo da spojevi ulja origana mogu biti učinkoviti u uništavanju norovirusa.

Istraživanje je provedeno na mišjem obliku norovirusa. Otkrili su da origano može uništiti proteinski sloj koji okružuje i štiti norovirus.

Spoj koji uništava norovirus se naziva karvakrol. On također daje prepoznatljiv miris i okus ulju origana.

Isprobajte ulje origana - prirodni antibiotik!

Uništavanjem zaštitnog sloja norovirusa, origano omogućuje drugim antivirusnim spojevima da uđu u virus i da ga unište.

"Istraživanje moramo nastaviti, ali je očigledno da karvakrol na jedinstven način napada viruse", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Kelly Bright.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Applied Microbiology, ističu da rezultati istraživanja nisu dovoljno vjerodostojni, ali i da planiraju istraživanje nastaviti kako bi došli do konkretnijih rezultata.

Norovirus uzrokuje nastanak gastroenteritisa, a neki od simptoma su mučnina, povraćanje, proljev, groznica i bolni grčevi.

Upoznajte se s koristima ulja origana!

Jako je zarazan i može se prenositi putem kapljica u zraku, korištenjem istog posuđa ili odjeće, a bolest obično traje oko nekoliko dana.

Trenutno ne postoji cjepivo ili lijek isključivo za norovirus, stoga je ovo istraživanje jako važno za razvijanje potencijalnog cjepiva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti