Osobe koje ovo jedu za doručak imaju bolje rezultate na testovima fizičke sposobnosti!

Osobe koje ovo jedu za doručak imaju bolje rezultate na testovima fizičke sposobnosti!

Osobe koje ovo jedu za doručak imaju bolje rezultate na testovima fizičke sposobnosti!
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Još su nas od malih nogu učili da je djeci potrebna dnevna doza mliječnih proizvoda za zdrave i jake kosti. Što smo stariji, sve manje konzumiramo mliječne proizvode, a neki od nas su postali vegani ili su stvorili intoleranciju na mliječne proizvode. No, istraživanja pokazuju da konzumacija mliječnih proizvoda ima veze s fizičkom spremnošću, da ne spominjemo gustoću kostiju i niži rizik od osteoporoze.

Provjerite može li jogurt potaknuti mršavljenje!

Nedavna istraživanja pokazuju da osobe koje konzumiraju jogurt imaju bolje rezultate na testovima fizičke sposobnosti unatoč pušenju, konzumaciji alkohola i tjelesnoj neaktivnosti. Osobe koje su u redovitoj prehrani konzumirale jogurt su u prosjeku imale 3 do 4% veću mineralnu gustoću kostiju i čak 39% manji rizik od osteoporoze. Ovi rezultati su posebno vidljivi kod žena.

Jogurt je dobar izvor mikronutrijenata, vitamina D, vitamina B, kalcija, proteina i probiotika. Provedeno je istraživanje u kojem su ispitani učinci drugih mliječnih proizvoda no, nisu pokazali ni približne učinke na zdravlje kao jogurt.

Ako namjeravate uvrstiti jogurt u svakodnevnu prehranu, pripazite na njegov sastav. Izbjegavajte one koji sadrže šećer. Najbolja opcija su grčki jogurti i njegove varijacije. Možete ga konzumirati samostalno, a zbog njegove gušće teksture, slobodno ga dodajte jelima i preljevima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti