Može li jogurt pospješiti mršavljenje?

Može li jogurt pospješiti mršavljenje?

Može li jogurt pospješiti mršavljenje?
  • Objavljeno: Utorak, 02.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vrijeme je da jogurt postane svakodnevni dio vaše prehrane. Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu Journal of the American College of Nutrition, otkriva da jogurt može pospješiti mršavljenje

Jogurt sadrži probiotike, dobre bakterije koje promiču zdravlje probavnog sustava i smanjuju razinu loših bakterija. Brojna istraživanja su pokazala da jogurt može pomoći u smanjenju kronične upale u tijelu, pospješiti osjetljivost tijela na inzulin i smanjiti razinu kortizola. Sve su to prednosti koje pomažu u prevenciji nakupljanja masti na području trbuha.

Pripremite zobene pahuljice s jogurtom i kurkumom!

U istraživanju je sudjelovalo 75 osoba, koje pate od pretilosti. Sudionici su trebali u razdoblju od 8 tjedana pratiti različiti tip prehrane: uzimati obični jogurt i pratiti niskokalorijski tip prehrane, uzimati jogurt obogaćen probioticima i pratiti niskokalorijski tip prehrane i uzimati jogurt obogaćen probioticima i jesti normalno.

Na kraju razdoblja istraživanja, znanstvenici su najznačajnije mršavljenje primijetili kod sudionika koji su uzimali jogurt obogaćen probioticima i pratili niskokalorijski tip prehrane. imaju su značajno manji indeks tjelesne mase i smanjen postotak masnog tkiva.

No, iako je istraživanje otkrilo da postoji povezanost između uzimanja probiotika i mršavljenja, nema dovoljno dobrih dokaza da bi se ta tvrdnja potvrdila. No, uistinu nema razloga da ne konzumirate jogurt svakodnevno, osim ako patite od intolerancije na laktozu.

Evo zašto svi trebaju imati kefir u hladnjaku!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti