Osvojite Blink® contacts kapi za oči!

Osvojite Blink® contacts kapi za oči!

Osvojite Blink® contacts kapi  za oči!
  • Objavljeno: Petak, 03.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

CentarZdravlja.hr daruje 5 pakiranja Blink® contacts kapi za oči!

Točno odgovorite na pitanje i uz malo sreće riješite se problema sa očima!

Čemu služe umjetne suze?

Nagradna igra traje do 10. svibnja 2013.

Nagrađeni su:

  • Kristina Kulić
  • Andreja Barta
  • Ksenija Radmanović
  • Vedran Stanković
  • Josipa Bagić

Suho oko je jedan od vodećih oftalmoloških problema, sve prisutniji i u mlađoj životnoj dobi. Vodeći simptomi suhoga oka su: peckanje, grebanje, iritacija, crvenilo, suhoća, svrbež, pojačano suzenje, osjetljivost na svjetlost te sekret. Osim simptoma vezanih neposredno uz oko, sindrom suhog oka ima izravan utjecaj i na kvalitetu života pa tako velik broj pacijenata navodi opći umor, smanjenu koncentraciju, pojačanu razdražljivost i učestale glavobolje.

Osnovu terapije suhog oka čine umjetne suze, koje služe kao nadomjestak prirodnim suzama čije je izlučivanje nedostatno, a sastav promijenjen. Na površini oka one stvaraju zaštitni sloj koji hlapi sporije od vlastitih suza, a uz to smanjuju trenje vjeđa prilikom treptanja. Ukratko, služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje.

Blink® contacts kapi služe za dugotrajno osvježenje suhih i umornih očiju. Namijenjene su osobama sa blažim oblikom suhog oka i nositeljima kontaktnih leća. Aktivna tvar je natrij hijaluronat koji je sastavni dio oka (očna vodica, staklovina) ali i drugim dijelovima tijela. Povećava stabilnost suznog filma, poboljšava stvaranje suza i potiče zacjeljivanje sitnih ozljeda rožnice.

blink_20img_311_10_ml.jpg

Blink umjetne suze su jednostavne za upotrebu i izuzetno učinkovite. Mogu se koristiti uz sve vrste kontaktnih leća uključujući meke, tvrde, plinopropusne, zamjenske i leće za produženo nošenje. Prije uporabe nije potrebno skidati leće. Sadrže fotosenzibilni konzervans OcuPure koji se, izložen svjetlosti, razlaže na prirodne sastojke suza - vodu i natrij klorid pa nema dodatne iritacije oka. Zbog blagog sastava i odsutnosti konzervansa mogu se po potrebi kapati i više puta na dan.

Više o proizvodu saznajte na Blink® contacts.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti