Otkrijte biosličan lijek - provjeren i siguran izbor liječenja

Otkrijte biosličan lijek - provjeren i siguran izbor liječenja

Otkrijte biosličan lijek - provjeren i siguran izbor liječenja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Biološki lijek je lijek čija se djelatna tvar proizvodi ili izlučuje iz biološkog izvora (ljudskog, životinjskog ili mikrobiološkog). Biosličan lijek također je biološki lijek za koji je dokazana sličnost s odobrenim referentnim biološkim lijekom u pogledu kakvoće, biološke aktivnosti, sigurnosti primjene i djelotvornosti.

U organizaciji Oktal Pharme u Hrvatskom liječničkom zboru održana je edukacijska tribina za pacijente „Biosličan lijek: provjeren i siguran izbor liječenja“, na kojem su eminentni stručnjaci govorili o iskustvima liječenja biosličnim lijekovima upalnih bolesti u području gastroenterologije (ulcerozni kolitis, Crohnova bolest) i reumatologije (reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis, psorijaza), te hematološkim i onkološkim bolestima (ne-Hodgkinov limfom, kronična limfocitna leukemija, karcinom dojke).

Primjenom terapije biosličnim lijekom omogućit će se liječenje većeg broja bolesnika, primjena lijeka u ranijim stadijima bolesti te oslobađanje financijskih sredstava za nove inovativne lijekove.

Njihova je primjena sigurna jer prolaze rigorozni, točno definirani i dugotrajni proces odobravanja od strane Europske agencije za lijekove (EMA), koji se primjenjuje za sve biološke lijekove odobrene u EU.

Znate li koliko su sigurni ili nesigurni lijekovi koje pijemo?

Europska agencija za lijekove, EMA, provodi procjenu registracijske dokumentacije za biološke i bioslične lijekove, te je vodeća regulatorna agencija za biološke i bioslične lijekove u svijetu. Hrvatska, kao članica EU, tako se dobiva mogućnost primjene biosličnih lijekova kao i sve ostale zemlje članice. Dosadašnji rezultati u preko deset godina kliničkih iskustava primjene biosličnih lijekova, odobrenih od EMA, ukazuju da se bioslični lijekovi koriste s podjednakom učinkovitošću i sigurnošću u odobrenim indikacijama kao i referentni biološki lijekovi.

U sustavu zdravstva sredstva su limitirana. Nije uvijek i svim ustanovama lako omogućiti pravodobno počinjanje liječenja i ostvariti podjednake mogućnost liječenja u svim stadijima bolesti i indikacijama, neovisno da li su indikacije liječenja financirane iz bolničkih proračuna ili iz sredstava liste Posebno skupih lijekova.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti