Ružičasta čokolada voćnog okusa? O da, i to postoji!
Osim što izgleda drugačije od čokolada kakve su nam već poznate, Ruby čokolada ima i poseban okus, nešto poput mješavine svježeg bobičastog voća. Manje je slatka od klasičnih.
Proizvodi se od ruby (rubin) kakaovih zrna koja uspijevaju samo u Ekvadoru, Brazilu i na Obali Bjelokosti, a prvi put su pronađena u divljini prije otprilike 15 godina.
Prvi put je svijetu predstavljena lani na sajmu u Šangaju, a za njezin nastanak zaslužna je belgijsko švicarska korporacija Barry Callebaut. Kažu kako ova čokolada potpuno novi doživljaj za nepce, ne sadrži dodatne okuse niti boje.
Njihov tim stručnjaka radio je na pokušaju stvaranja nove vrste čokolade čak 13 godina. Ciljali su na mlađe kupce koji konstantno žele isprobavati nešto novo. Za njom su 'poludjeli' u Japanu i Južnoj Koreji.
Nadimak joj je 'Milenijska čokolada'.
Mnogi vrhunski slastičari jedva su dočekali ovu inovaciju.
Nestle je ne tako davno na tržište lansirao KitKat čokoladice od ruby kakaovih zrna.
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345